De Levensbronnen


Levensbronnen® = Levenswijsheid

De Levensbronnen® gaan over “levenswijsheid” en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is een bewustwordingsproces over hoe wij groeien, ons ontwikkelen, waarom wij hier in dit leven zijn en wat wij te doen hebben. De Levensbronnen® zijn ontstaan door universele wijsheid te verbinden met de psychologie van Jung. De Levensbronnen® gaan in eerste instantie over voelen om het daarna met ons verstand te begrijpen.

In totaal zijn er 7 Levensbronnen®. Deze zijn verbonden met je fysieke, emotionele en spirituele groei. De eerste drie Levensbronnen® zijn verbonden met je leeftijd en je fysieke, emotionele en mentale groei en ontwikkeling. De andere vier Levensbronnen® zijn verbonden met je relationele, sociale,  individuele en collectieve groei en ontwikkeling.

 

De essentie van je ware mens zijn

Je leeft de ware essentie van de mens pas als alle 7 Levensbronnen® in balans zijn. Dan maak je gebruik van alle krachten binnenin je, die je altijd tot je beschikking hebt. Als je ze allemaal in jezelf herkent en erkent, begrijp je dat alle 7 Levensbronnen® onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Jij hebt de sleutel om elke individuele Levensbron in balans te brengen – en hiermee ook je leven.

 

Jouw essentiële Levensbron

Van de 7 Levensbronnen® is er één die jouw essentiële onzichtbare oer- en levenskracht vertegenwoordigt. Dit is jouw essentiële Levensbron. Tijdens je leven wil je niets liever dan deze essentiële onzichtbare Levensbron zichtbaar maken en delen met anderen. Dit onzichtbare verlangen kun je niet zien of aanraken. Je kunt het wel voelen, in je hart. Het is hetgeen waar je helemaal blij van wordt als je ermee bezig bent, waar je energie en inspiratie van krijgt en waar je hart letterlijk warm van wordt. Als je vanuit jouw essentiële Levensbron leeft, gaat dat wat je doet moeiteloos, verlies je het besef van “tijd” en ervaar je stilte in je hoofd.

Ook krijg je op jouw essentiële Levensbron de zwaarste lessen in je leven. Het leven is namelijk bedoeld om imperfect te zijn. Als we geen verdriet kennen, kennen we ook geen blijdschap, als we geen donker kennen, weten we niet wat licht is. Het leven heeft een lichte en een schaduwkant. En beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als dag en nacht. Het één is alleen waarneembaar en voelbaar door het bestaan van het ander. Dit is de dualiteit van het leven.