Reiki 1e graad


Werken met Reiki begint bij Reiki I.  Na het volgen van de eerste graad Reiki  kun je jouw handen op jezelf leggen of op een ander voor een behandeling.  Tijdens de Reiki I cursus leer je verschillende handposities die je hiervoor kunt gebruiken. Uit diverse ervaringen weten wij dat eerstegraads Reikihanden de geest van sommigen weer helder kunnen krijgen, pijn kunnen verlichten, rust kunnen brengen in drukke tijden of energie terugbrengen bij een burn-out. Ook bijwerkingen van medicijnen kunnen minder heftig worden na een Reikisessie. Sommigen ervaren Reiki zelfs als een vorm van wellness.

Tijdens de Reiki I cursus leer je niet alleen handposities voor een zelfbehandeling, maar je leert ook anderen (je naasten) te helen door middel van handoplegging. (Je kunt ook Reiki aan je huisdier geven) De geschiedenis van Reiki komt aan bod en tijdens elk van de vier dagdelen waaruit de cursus bestaat, ontvang je een initiatie. Ook de vijf beginselen/principes, die onlosmakelijk met Reiki zijn verbonden worden besproken. Verwacht niet een schoolse manier van werken. Je hoeft geen aantekeningen te maken. Dit is vooral een mondelinge traditie. Met oefenen, oefenen, oefenen (tijdens de cursus op jezelf en medecursisten) zal je Reiki gaan begrijpen. Reiki is een spirituele helingsmethode en niet een aangeleerde volgorde van handelingen en vaardigheden.

De cursus wordt gegeven in vier dagdelen. We spreken ook een terugkomdag af met elkaar, welke na ongeveer een maand wordt gepland.

Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat.

Tijden van de cursus zijn (meestal): 

Vrijdag:      19.00 - 22.00

Zaterdag:    10.00 - 13.00 en 19.00 - 22.00

Zondag:      11.00 - 14.00 

 

 

Kijk in de agenda voor cursusdata of informeer bij info@reikialmelo.nl

 

Opmerking:

Reiki 1e graad is niet de ondergrond waarmee je een eigen praktijk kunt starten of anderen kunt behandelen. Reiki I is vooral bedoelt voor het behandelen van jezelf en je directe omgeving. Na het behalen van de 2e graad kun je gaan denken aan het behandelen van anderen. Wil je een eigen praktijk beginnen dan is het raadzaam eerst een practitioner opleiding te volgen waarin je alle informatie krijgt die noodzakelijk en wenselijk is voordat je vreemden ontvangt voor een Reiki behandeling.

Informeer bij jouw master naar de practitioner opleiding.

 

Kinderen en Reiki 1e graad


Voor kinderen is Reiki de normaalste zaak van de wereld. Ze vragen er zelf om en geven aan wanneer ze er weer genoeg van hebben. 

Wil jouw kind een Reiki cursus doen? Dat kan! Neem contact op en we overleggen hoe we dat gaan organiseren. Een kind kan onder begeleiding van één van de ouders met een reguliere klas meedoen als het daar aan toe is, maar het kan ook zo zijn dat er een speciale klas voor kinderen wordt georganiseerd.

Voor verdere details van de cursus kijk je hierboven bij Reiki 1e graad.

Aan het eind van de cursus ontvangt het kind een certificaat.

 

Reiki 2e graad


Deze cursus volg je als je daar aan toe bent. Dat betekent dat je Reiki I hebt gedaan en daarna zeker een jaar of langer met je Reiki beoefening bent bezig geweest. Je weet zelf wanneer je toe bent aan deze volgende stap. Natuurlijk kun je altijd je Reikimaster raadplegen of en wanneer je toe bent aan een volgende fase.

Tijdens de tweedegraads cursus leer je drie symbolen die sinds Mikao Usui worden doorgegeven van Reikimaster op Reikimaster. Je leert om geestelijk af te stemmen, waardoor je de handoplegging die je hebt geleerd bij Reiki I eventueel kunt vervangen. Je oefent om de afstand weg te nemen bij een heling en oefent de nieuwe technieken op jezelf en je medecursisten. Je ontvangt een initiatie om de verbinding te maken met de symbolen. De  behandeling die vaak wordt aangeduid als "mentale behandeling" komt aan bod. Hiermee herstelt  iemands natuurlijke ZIJN. (bijvoorbeeld bij geestelijke onbalans) We maken  een afspraak om elkaar na een paar maanden terug te zien. Tijdens deze periode wordt het geleerde geoefend.

Deze cursus bestaat uit drie dagdelen en een terugkomdag. Je ontvangt een Reiki II certificaat.

 

Kijk in de agenda voor cursusdata.

 

Reiki oefenen/uitwisselen


De bijeenkomst is open voor iedereen die Reiki I en/of II heeft gedaan of Reikimaster is. De bijeenkomst is heel geschikt voor mensen die na lange tijd hun Reiki weer willen "oppakken", of voor bedreven Reiki beoefenaars. Ook net met Reiki in aanraking gekomen mensen zijn van harte welkom. Voel je welkom!

Nadat we ons aan elkaar hebben voorgesteld gaan we elkaar in groepjes uitgebreid behandelen met Reiki in de traditie van Usui Shiki Ryoho.

Investering: € 10.00 per persoon. (incl. koffie/thee/lekkers)

Locatie voor deze bijeenkomsten is Wierden.

In verband met het nodige aantal tafels is het een must om je vooraf aan te melden via info@reikialmelo.nl.

 

Kijk in de agenda voor data en tijden.


Reiki Practitioner opleiding


Voor wie?

 

Als je de 1e en 2e graad Reiki behaald hebt volgens de beoefening van Usui Shiki Ryoho.  

 

Inhoudelijk

 

Als professioneel Reiki Practitioner heb je een aantal vaardigheden nodig en daarom bevat de opleiding de volgende zaken:

- meer invulling geven aan de Reiki principes

- opfrissing en verdieping in de geschiedenis van Reiki

- verdieping op de symbolen 

- additionele techniek

- advisering naar jouw cliënt

- de mentale kant van de mens wordt uitgebreid belicht (4 bijeenkomsten)

- praktische zaken die je moet weten voordat je een praktijk kunt beginnen. (Kamer van Koophandel, verzekeringen, social media, website, cliëntbenaderingen meer)

 

Kortom, een verdieping van jouw Reiki beoefening in de breedste zin van het woord.

 

Bij afronding van de opleiding ontvang je een certificaat en ben je een professioneel Reiki Practitioner. Je kunt dan anderen op verantwoorde wijze behandelen. Voor jezelf is het een verdieping op datgene wat je geleerd hebt tijdens de 1e en 2e graad.

 

We proberen binnen 8 bijeenkomsten (1 per maand) de opleiding af te ronden. 

 

Voor meer informatie kun je mailen naar info@reikialmelo.nl

In januari 2019 gaat een nieuw traject van start. In overleg met de geïnteresseerden worden de data hiervoor vastgelegd.