Wegens Corona werd onderstaande retraite geannuleerd.

We zijn druk bezig met ideeën voor nieuwe retraites.


Lente retraite met Laurence Fontaine 

Spring retreat with Laurence Fontaine


 tot en met 11 april 2021 (donderdag t/m zondag)

Vertrouwen in verandering Trust in Change 

Laurence Fontaine in Twente 


We verblijven op Erfgoed Bossem in het Twentse Lattrop. www.bossem.nl

 

Dorpsstraat 7

7635 NA Lattrop-Breklenkamp (NL)


Vertrouwen in verandering

Verandering is de constante, dat verandert nooit. Verandering is groot of klein, zichtbaar of onzichtbaar, gewenst of verfoeid. We wensen elkaar vertrouwen wanneer de veranderingen groot zijn, en soms ongewenst: Heb vertrouwen (op een goede afloop). En we gunnen elkaar verandering wanneer de situatie daarom vraagt: Een nieuw begin! 

 

Aan het begin van de lente gunnen we onszelf om enkele dagen naar binnen te keren, om daarna krachtig/sterk naar buiten te kunnen treden en onze gaven met de wereld te kunnen delen. 

 

Tijdens de retraite gaat Laurence met je aan de slag om onderzoeken hoe je je capaciteit kunt vergroten om in tijden van veranderingen te blijven vertrouwen dat wat er gebeurt het juiste is. 

 

We stellen onszelf vragen als:

• Welke signalen geeft je lichaam je? Hoe kun je deze gebruiken om verder te groeien?

• Welke lessen en kansen bieden veranderingen? Welke oude patronen mag je loslaten?  

• Hoe kun je jezelf en de ander helpen vertrouwen in verandering?

• Hoe kunnen we met het gebruik van lichaamswerk, ook in uitdagende situaties aanwezig blijven in het hier en nu? 

 

Op alle niveaus, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel diepen we het thema uit. We gebruiken lichaamswerk, ademhaling, opstellingen en dagelijkse reiki uitwisselingen om oude patronen los te laten en komen letterlijk en figuurlijk op adem.


Laurence Fontaine (uit Mexico) is een psychotherapeut; ze beoefent Reiki sinds 1989 en werd geïnitieerd tot Reiki Master in 2000.  De afgelopen 7  jaar heeft ze dikwijls samen met Paul Mitchell en Physllis Furumoto workshops gegeven. Ze is een lid van de Council of Electors voor de Reiki Foundation International en de Leader Development Team van de Reiki Alliance. Ze heeft 15 jaar Constellations workshops gefaciliteerd en is een getrainde somatisch therapeut (therapeut op gebied van lichaamswerk). 

 

 Klik hier om naar de website van Laurence te gaan.


Erfgoed Bossem

Het is een bijzondere plek die al vanaf 1272 wordt bewoond. Op deze biologische veehouderij ontvangen de eigenaren met plezier gasten, die het pure landleven kunnen waarderen. Zij leven met de seizoenen en laten je hier graag van meegenieten.

Van harte welkom bij Erfgoed Bossem. Je bent terechtgekomen in het Twentse Lattrop-Breklenkamp, vlakbij het historische stadje Ootmarsum. Net buiten Lattrop staat deze Saksische boerderij aan een eigen weggetje.

Deze boerderij is verbonden met een Twentse familiegeschiedenis. In 1272 vestigde iemand zich aan de huidige Dorpsstraat nummer zeven nabij een bosje. Hij kreeg de naam ‘Bos’ dat in het Twents al snel verbasterde tot ‘Bossem’. De familie Bos, later werd dat Bossink, bewoonde eeuwenlang deze plek totdat de boerderij in 1847 overging naar een andere familie. In dat jaar hertrouwde Maria Aleida Leferink, weduwe van Jan Bossink, namelijk met Bernardus Reerink. Op dat moment veranderde Erve Bossink, oftewel Bossem, in Erve Reerink. Maria Aleida Leferink en Bernardus Reerink vormden de eerste generatie die hier woonde en werkte. Tot op de dag van vandaag leeft de familie Rerink op deze historische plek, ook al is er in de loop van de tijd een ‘e’ verdwenen.

www.bossem.nl


Jouw investering: € 799,-- ALL IN. € 300,- bij opgave en de rest uiterlijk een maand voor aanvang van de retraite. Inclusief de workshop (4 dagen), vertaling , overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer (bedlinnen/handdoeken), ontbijt, lunch, diner, koffie, thee, fruit, lekkers, voldoende parkeerruimte en veel frisse lucht in een landelijke omgeving. Wil je een eenpersoonskamer, dan betaal je € 52,50 extra.

Extra nacht € 70. Extra diner € 24,50. Extra lunch op de dag van aankomst € 15,50.

 

Annulering = geen restitutie van de aanbetaling.

 

OPGAVE PER E-MAIL: info@reikialmelo.nl

 

Je opgave bevestig je door na ontvangst van de inschrijfbevestiging van de organisatie € 300 direct over te maken. Rekeningnummer en nadere info vind je in de inschrijfbevestiging.

 

VOL=VOL


Privé sessie met Laurence

De focus bij dit individuele werk ligt op het blootleggen van de de verborgen patronen binnen je familie-systeem en je eigen overtuigingen, die je belemmeren. Door middel van geleide visualisaties en haar kennis van familie opstellingen, helpt Laurence je om diep naar binnen te keren, naar het ontstaan van de belemmering. Hierdoor kun je oude patronen die je niet langer dienen loslaten. Door dit helende en transformerende proces ben je vrij om jezelf te zijn zoals je werkelijk bent.

 

Locatie: Utrecht

Een sessie duurt 1,5 uur en je bijdrage is €100,-.    

Data: april 2021. Er zijn nog slechts enkele plekken open.

Je kunt je hier aanmelden voor een privé-sessie. 


Testimonials

 

Terug kijkend , maar vooral voelend was het een grootse ervaring .

De manier waarop Laurence mij door processen heen leidde was warm , liefdevol , zeer nabij , begripvol , integer en niet in de laatste plaats zeer professioneel en zorgvuldig !.

Een mens om van te houden , wat ik ook doe ! Zij heeft ons en de Reiki wereld veel te geven door de manier waarop ze werkt .

  

"De Opstellingen openden echt mijn ogen... Ik heb veel energie en ik voel me heel ‘stabiel’. Bedankt Laurence voor deze Opstellingen en alles wat je doet. "José

 

"Ik ben nog steeds overweldigd door alles wat in ons weekend gebeurde. En ik ben zo dankbaar voor jullie allemaal. De liefde, de warmte en het vertrouwen waren fantastisch. "Bianca

 

"Er was vanaf het begin (van de retraite) deze geweldige intimiteit en diepte. De verkenningen van de verschillende manieren van ’thuis zijn’ en ‘zonder thuis zijn’ en het gebruik van de sleutelelementen hiervan in de Opstellingen waren zeer krachtig. Ik denk dat er veel voor ons allemaal is gebeurd." Karin T

 

"De manier waarop Laurence mij door de processen heeft geleid was warm, liefdevol, begripvol, oprecht, liefdevol en natuurlijk heel professioneel en grondig! Een vrouw om te waarderen, wat ik innig doe. Ze heeft zoveel aan ons en de wereld van Reiki te geven. De opbouw van de workshop was zeer gestructureerd, maar flexibel waar nodig. De ademhalingssessies waren verrassend en serieus, hoewel humor zeker toegestaan was. Ik zou willen adviseren om dit er in te houden! De resultaten blijven geven." Marijke

 

Ik had nooit verwacht dat adem zoveel impact kon hebben, tot dit weekend. Het was prachtig en overweldigend om dat in mijn eigen lichaam te voelen. En alle feedback van de deelnemers voegde toe aan de ervaring. Ik heb nooit veel nagedacht over het concept van 'Thuis'. Maar het onthult veel om dit te doen. Laurence, bedankt voor je energie, openheid en bedankt voor al de aandacht die je aan ons heeft gegeven. Ik bewonder hoe je in je 'thuis' kan blijven, terwijl je er voor ons allemaal bent.' Lianne

 

Om thuis te voelen gaat ook over op het goede spoor zijn en ik wil op de goede weg zijn. Het geeft me zoveel PLEZIER en ENERGIE ... dus ik begint opnieuw met een onderzoek over mijn pad, wat ik wil, waar te gaan, welke beslissingen ik moet maken. "Kyra'

  

'Ik maakte me klaar voor het werk, keek in de spiegel en begon de Hu-adem ineens te doen. Ik dacht dat ik vergeten was hoe het moest, maar het werkte heel goed. En net zoals gebeurde in de workshop, begon ik weer te lachen en voelde me blij en speels. En het werkte de hele dag door. ' Nicole

 

"Ik herken groei in mezelf om me thuis in de wereld te voelen. Ik gebruik de ademhalingsoefeningen als ik voel dat ik ze nodig heb, het werkt goed. " Karin W


De foto's hierboven zijn van eerdere retraites met Laurence in de Zwanenhof in Zenderen. Helaas is het door een faillissement niet meer mogelijk om hier een retraite te organiseren.